Galaţiul a rezistat o repriză în faţa Zalăului

VIDEO
HC Zalău – HC Danubius Galaţi 30 – 25 (15 – 13)

HC Zalău rămâne pe poziţia a patra în clasament, după victoria la cinci goluri, 30 – 25, obţinută sâmbătă dimineaţa, pe teren propriu, în faţa ultimei clasate, HC Danubius Galaţi, echipă ce a înregistrat surpriza etapei în runda trecută, învingând la şapte goluri Dunărea Brăila.
Prima parte a fost însă destul de disputată, echipa zălăuană intrând la vestiare cu două goluri avans. Scorul a fost deschis de gălăţence, după doar câteva secunde de la startul partidei, de Iryna Glibko. Zalăul a revenit şi a preluat conducerea, 3 – 1 în minutul 5, prin „dubla” Gabrielei Szucs şi reuşita Valeriei Beşe, dar oaspetele au revenit şi au egalat la patru.
După 20 de minute de joc, tabela indica 9 – 8 în vafoarea gazdelor, iar patru minute mai târziu, HC Zalău avea deja un avans de cinci punte, 13 – 8.
Au urmat câteva ratări ale handbalistelor noastre, dar şi unele unele greşeli pe faza de apărare, care i-au permis galaţiului să se apropie la un ginsur gol, 14 – 13 în minutul 29. Zalăul a reuşit, totuşi, să mai puncteze o dată până la pauză, prin Loredana Pera, care a marcat şapte goluri în total, duă din acţiune şi cinci din aruncare de la şapte metri.
Jocul echipei zălăuane a arătat mai bine în partea secundă. Echipa lui Tadici a înscris de cinci ori în primele şapte minute, în timp ce gălăţencele, niciodată, ducând scorul la 20 – 13.
Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat însă în minutul 54, 28 – 19 în favoarea echipei gazdă.
Pe final, în echipa Zalului au intrat şi rezervele, al căror joc nu a arătat foarte bine, iar Galaţiul s-a apropiat la cinci goluri până la final.
„Eu spun că este o victorie mai clară decât o arată scorul. Galaţiul a revenit la cinci goluri pe final, de la nouă, pe unele inexactităţi în jocul echipei noastre. Jucătoarele intrate pe final, nu au putut să evolueze la nivelul care mi l-aş fi dorit. Am urmărit punctele, pentru că acest lucru ne-a interesat cel mai mult şi este bine că am obţinut victoria. După meciul de miercuri, del a Baia Mare, urmează o pauză de o lună, în care sper să ne punem la punct atât din punct de vedere al calităţii jocului, cât şi al problemelor medicale. După cum aţi văzut, este foarte greu să conduci echipa din tribune”, a declarat, la final, managerul Gheorghe Tadici, care, în partida cu Danubius Galaţi şi-a ispăşit prima din cele trei etape de suspendare.
În ciuda diferenţei de cinci goluri, antrenoarea Galaţiului, Alexandrina Soare, s-a arătat mulumită de jocul echipei în apărare: Nu cred că este o înfrângere atât de categorică, având în vedere diferenţa de valoare dintre echipa noastră şi cea a Zalăului. Trebuie să ne gândim că avem o echipă formată doar în vara anului trecut, alcătuită din jucătoare tinere, care abia acum încep să joace aşa cum ne-am dori. Oricum, jocul noastru pe faza de apărare este unul foarte bun. M-a nemulţumit însă faza de atac, fiindcă unele jucătoare nu au respectat indicaţiile dinaintea meciului. Mai avem şanse mateatice la evitarea retrogradării şi ne vom juca şansa până la capăt. Trebuie să ne uităm însă şi la rezultatele celorlalte echipe, care ne cam miră”.
Pentru HC Zalău urmează miercuri, la Baia Mare, partida şi HCM din localitate, într-un meci disputat în devans, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Adina Mureşan, Delia Roman – Roxana Rob, Carmina Bădiţă (1), Andrada Pop (1), Florina Ţurcaş, Andrada Trif (2), Alina Czeczi (3), Crina Pintea (1), Roxana Varga (1), Gabriela Szucs (8), Maria Tănăsie (3), Valeria Beşe (2), Loredana Pera (7), Ana Maria Şomoi (1). Manager: Gheorghe Tadici.
HC Danubius Galaţi: Daniela Goldic, Ramona Ciontu, Iulia Zaremba (4), Andreea Artean (1), Maricica Trandafir (1), Carmen Gheorghe (5), Irina Lazarin, Mihaela Pătuleanu (1), Yaroslava Burlachenko (2), Delia Mărginean (1) şi Iryna Glibko (10). Antrenor: Alexandrina Soare

Leave a Comment